Průvodce pro péči o nehty před cestou

Jun 08, 2023

Nejdůležitější průvodce péčí o nehty před cestou

Příprava na cestu může být vzrušující i stresující a při všem tom balení a plánování je důležité nezanedbávat nehty. Správná péče o nehty před cestou vás může ušetřit případných nepříjemností nebo nepříjemností během pobytu mimo domov. V tomto průvodci vás seznámíme se základními kroky péče o nehty, které zajistí, že vaše nehty budou zdravé, silné a připravené na nadcházející dobrodružství.

1. Zastřihněte a vytvarujte si nehty

Než se vydáte na cestu, je důležité si nehty zastřihnout a vytvarovat. Předejdete tak lámání a zatrhávání, které může vést k bolestivému trhání nebo záděrkám. Pomocí čistých, ostrých nůžek nebo nůžek si zkraťte nehty na pohodlnou délku a poté použijte pilník na nehty, abyste vyhladili jejich okraje a vytvarovali je do vámi preferovaného stylu, například do oblých nebo čtvercových tvarů.

nail care tools

2. Zvlhčujte kůžičku

Pro zdravé nehty a prevenci záděr je důležité udržovat kůžičku hydratovanou. Denně nanášejte na kůžičku olej nebo krém a jemně jej vmasírujte, aby se lépe vstřebal. To nejenže udržuje kůžičku měkkou a vláčnou, ale také podporuje zdravý růst nehtů. Nezapomeňte si do cestovní tašky přibalit hydratační krém na kůžičku, abyste mohli udržovat péči o nehty i na cestách.

3. Posílení nehtů

Cestování může být pro nehty náročné, proto je nutné je před cestou posílit. Použijte zpevňovač nebo tužidlo na nehty, které najdete ve většině drogerií, abyste nehty zpevnili a ochránili je před lámáním. Přípravek aplikujte podle pokynů výrobce, obvykle jednou až dvakrát týdně.

nail strengthener

4. Vyberte si správný lak na nehty

Pokud chcete před cestou dodat svým nehtům výraznou barvu, vyberte si dlouhotrvající lak, který vydrží i náročné cestování. Hledejte laky, které jsou odolné proti odlupování a rychleschnoucí, a zvažte použití vrchního laku pro uzavření a ochranu barvy. Pokud dáváte přednost přirozenějšímu vzhledu, bezbarvý lak na nehty nebo zpevňovač nehtů může stále zajistit lesklý vzhled.

5. Přibalte si sadu pro péči o nehty

Buďte připraveni na všechny mimořádné situace související s nehty a přibalte si do cestovní tašky malou sadu na péči o nehty. Tato sada by měla obsahovat základní věci, jako jsou kleštičky na nehty, pilník na nehty, pinzeta, olejíček na kůžičku a cestovní lahvička odlakovače na nehty. Nikdy nevíte, kdy budete na cestách potřebovat opravit zlomený nehet nebo upravit lak.

nail care kit

6. Chraňte nehty před poškozením vodou

Působení vody může oslabit nehty a zvýšit jejich náchylnost k lámání. Chcete-li nehty chránit, noste při mytí nádobí nebo jiných činnostech, při nichž dochází k dlouhodobému kontaktu s vodou, rukavice. Kromě toho se vyvarujte namáčení nehtů do vody po delší dobu, například během dlouhé koupele.

7. Udržujte zdravou stravu

Nezapomínejte také na to, že zdravá strava hraje významnou roli při udržování pevných nehtů. Dbejte na konzumaci potravin bohatých na vitaminy a minerály, jako je biotin, vitamin A a zinek, které podporují zdraví nehtů. Mezi potraviny vhodné pro nehty patří například vejce, listová zelenina, ořechy a celozrnné výrobky.

Dodržováním těchto rad pro péči o nehty před cestou zajistíte, že vaše nehty budou zdravé, silné a připravené na každé dobrodružství, které vás potká. Šťastnou cestu!