Nápady na DIY zdobení nehtů, které si můžete vyzkoušet doma

Jul 07, 2023

Uvolněte svou kreativitu pomocí DIY Nail Art

Proč se spokojit s obyčejným lakem, když se vaše nehty mohou stát plátnem pro vaši kreativitu? Nail art je zábavný způsob, jak se vyjádřit, a nejlepší na tom je, že nemusíte opustit svůj domov, abyste mohli začít. S trochou cviku a správnými nástroji můžete vytvářet úžasné vzory přímo v pohodlí domova.

nail art tools

Základní nástroje pro DIY Nail Art

Než začnete, ujistěte se, že máte po ruce správné nástroje. Zde je stručný seznam toho, co budete potřebovat:

  • Lak na nehty: Začněte dobrým podkladovým lakem a poté si vyberte barvy, které se vám líbí. Nezapomeňte na vrchní lak, který vše zacelí a dodá nehtům lesk.
  • Nástroje na tečkování: Ty jsou nezbytné pro vytváření teček a malých detailů. Pokud nemáte tečkovací nástroje, můžete použít také párátko nebo konec špendlíku.
  • Štětce na zdobení nehtů: Jsou k dispozici v různých tvarech a velikostech a jsou ideální pro vytváření různých typů čar a vzorů.
  • Odlakovač na nehty a vatové tampony: Chyby se stávají, a to je v pořádku. Odlakovač a vatové tampony vám pomohou snadno a rychle odstranit případné chyby.
nail art supplies

Snadné nápady na DIY zdobení nehtů, které můžete vyzkoušet

Teď, když máte připravené všechny nástroje, je čas začít tvořit! Zde je několik snadných nápadů na DIY nail art, které vás mohou inspirovat:

1. Polka Dots

Puntíky jsou klasickým vzorem, který je velmi snadný. Začněte základním nátěrem podle vlastního výběru a poté pomocí tečkovacího nástroje vytvořte tečky v kontrastní barvě. Tečky můžete udělat libovolně velké nebo malé a uspořádat je do libovolného vzoru.

polka dots nail art

2. Pruhy

Další jednoduchou, ale stylovou možností jsou pruhy. Můžete vytvořit svislé, vodorovné nebo diagonální pruhy a použít libovolný počet barev. Pro přesnější linie použijte tenký štěteček na nehty.

stripes nail art

3. Mramorový efekt

Chcete-li získat sofistikovanější vzhled, vyzkoušejte mramorový efekt. Ten spočívá ve víření dvou nebo více barev dohromady, čímž se vytvoří vzor podobný mramoru. Zvládnutí této techniky může vyžadovat trochu cviku, ale výsledek stojí za to.

marble nail art

Závěrečné myšlenky

To je jen několik nápadů, které vám pomohou začít s DIY nail art. Možnosti jsou nekonečné, takže se nebojte experimentovat a vymýšlet vlastní jedinečné vzory. Nezapomeňte, že nejdůležitější je bavit se a nechat vyniknout svou kreativitu!