Jak si vybrat ideální tvar nehtů na ruce

Jun 08, 2023

Porozumění různým tvarům nehtů

Výběr dokonalého tvaru nehtů na ruce je zásadní pro dosažení elegantního a stylového vzhledu. Vzhledem k velkému množství dostupných tvarů může být náročné určit, který z nich bude nejlépe vyhovovat vašim rukám a osobnímu stylu. V tomto příspěvku na blogu se budeme zabývat různými tvary nehtů a tím, jak vybrat ten ideální pro vaše ruce.

nail shapes

Analýza tvaru ruky a prstů

Než se rozhodnete pro tvar nehtů, je třeba zvážit tvar vaší ruky a prstů. Cílem je najít tvar nehtů, který doplní vaše přirozené rysy a vytvoří vyvážený vzhled. Zde je několik tipů, které vám pomohou analyzovat tvar vaší ruky a prstů:

  • Krátké prsty: Pokud máte krátké prsty, zvolte tvar nehtu, který vaše prsty prodlouží, například mandlový nebo oválný.
  • Dlouhé prsty: Pokud máte dlouhé prsty, můžete si vybrat z různých tvarů nehtů, ale čtvercové nebo čtvercové tvary mohou pomoci vytvořit vyvážený vzhled.
  • Široké prsty: Pro ty, kteří mají široké prsty, může úzký tvar nehtů, například mandlový nebo oválný, vytvořit iluzi štíhlejších prstů.
  • Tenké prsty: Pokud máte štíhlé prsty, širší tvar nehtů, například čtvercový nebo kulatý, může přidat vašim prstům na šířce a dodat jim vyvážený vzhled.
hand shapes

Populární tvary nehtů

Nyní, když už lépe znáte tvar svých rukou a prstů, prozkoumejme některé oblíbené tvary nehtů a jejich vlastnosti:

  1. Čtvercový tvar: Tento tvar má rovné strany a plochou, hranatou špičku. Je ideální pro dlouhé prsty se širokým nehtovým lůžkem.
  2. Oválný tvar: Oválný tvar má zaoblenou špičku a mírně zúžené boky, což vytváří klasický a elegantní vzhled. Je ideální pro ty, kteří mají krátké nebo široké prsty.
  3. Kulaté: Tento tvar se zahnutou špičkou a rovnými stranami je ideální pro ty, kteří mají štíhlé prsty a úzká nehtová lůžka.
  4. Mandle: Tento tvar se vyznačuje zúženou špičkou a mírně zakřivenými stranami, což vytváří sofistikovaný a protáhlý vzhled. Je ideální pro osoby s krátkými prsty.
  5. Rakvička/balerína: Tento tvar má zúženou špičku a rovné strany, které se směrem ke špičce zužují a připomínají rakvičku nebo balerínu. Je ideální pro ty, kteří mají dlouhé prsty a široké nehtové lůžko.
  6. Stiletto: Tento tvar s ostrou špičkou a zúženými boky působí odvážně a dramaticky. Nejlépe se hodí pro ty, kteří mají dlouhé prsty a úzká nehtová lůžka.
popular nail shapes

Zvažte svůj životní styl a osobní styl

Při výběru dokonalého tvaru nehtů je také nutné vzít v úvahu svůj životní styl a osobní styl. Některé tvary nehtů mohou vyžadovat více údržby nebo mohou být méně praktické pro určité činnosti. Například jehlové nehty nemusí být tou nejlepší volbou, pokud vedete aktivní životní styl nebo často pracujete s rukama. Navíc váš osobní styl může ovlivnit výběr tvaru nehtů - pokud dáváte přednost klasickému a nadčasovému vzhledu, může být oválný nebo kulatý tvar vhodnější než módní tvar rakve nebo stiletto.

Poraďte se s odborníkem

Pokud si stále nejste jisti, jaký tvar nehtů je pro vaše ruce ideální, je vždy dobré poradit se s profesionálním nehtovým technikem. Ten může posoudit tvar vašich rukou a prstů, probrat váš životní styl a osobní styl a doporučit vám tvar nehtů, který bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám. Navíc vám mohou odborně vytvarovat nehty a vytvořit tak bezchybný a vybroušený vzhled.

nail technician

Experimentujte a bavte se

Najít ideální tvar nehtů na rukou je nakonec osobní rozhodnutí, které může vyžadovat experimentování. Nebojte se vyzkoušet různé tvary a zjistit, který z nich je pro vás nejpohodlnější a nejjistější. Nezapomeňte, že tvar nehtů můžete vždy změnit, pokud nejste spokojeni, takže se bavte a přijměte svůj jedinečný styl!