Etiketa v nehtovém salonu: Jak se chovat a co nedělat, abyste věděli?

Jun 08, 2023

Etiketa v nehtovém salonu: Základní informace

Návštěva nehtového salonu může být příjemným a uvolňujícím zážitkem, ale je důležité mít na paměti, že je třeba dodržovat určitá pravidla etikety. Ať už jste pravidelným zákazníkem, nebo jste v salonu poprvé, tyto zásady vám zajistí příjemný zážitek a dobrý vztah s nehtovým technikem.

Udělejte to: Přijďte včas

Stejně jako na každou jinou schůzku je důležité přijít na návštěvu nehtového studia včas. Prokážete tím úctu k času nehtového specialisty a umožníte mu dodržet plán. Pokud víte, že se opozdíte, zavolejte do salonu předem a dejte vědět. Možná vám budou moci vyhovět, nebo budou muset schůzku přeložit.

nail salon appointment

Nepřinášejte: jídlo nebo pití zvenčí

Některé nehtové salony mohou nabízet nápoje zdarma, ale obecně se považuje za neslušné přinášet si do salonu vlastní jídlo nebo pití. Nejenže to může způsobit nepořádek, ale může to také rozptylovat nehtového technika a ostatní zákazníky. Pokud potřebujete svačinu nebo nápoj, dopřejte si je před nebo po schůzce.

Udělejte to: Sdělte své preference

Je důležité sdělit nehtovému technikovi své preference, ať už jde o tvar, délku nebo barvu nehtů. Řekněte jasně a konkrétně, co chcete, a nebojte se ptát nebo požadovat změny, pokud vám něco nevyhovuje. Nezapomeňte, že váš nehtový technik chce, abyste byli s výsledkem spokojeni.

discussing nail preferences

Nedělejte to: Během schůzky nepoužívejte telefon

Používání telefonu během návštěvy nehtové poradny může rozptylovat pozornost vás i vaší nehtové specialistky. Nejlepší je telefon odložit a užívat si zážitek. Pokud nutně potřebujete vyřídit telefonát nebo poslat zprávu, dejte o tom vědět nehtovému technikovi a omluvte se z prostoru pro obsluhu.

Udělejte to: Dávejte přiměřené spropitné

Spropitné je důležitou součástí etikety nehtového salonu. Je zvykem dávat nehtovému technikovi spropitné ve výši 10-20 % z celkové ceny služby. Pokud si nejste jisti, kolik spropitného máte dát, můžete vždy požádat personál salonu o radu. Nezapomeňte, že váš nehtový technik tvrdě pracuje na tom, aby vaše nehty vypadaly skvěle, a štědré spropitné je skvělým způsobem, jak projevit své uznání.

leaving a tip

Neberte s sebou děti bez dozoru

Nehtové salony obvykle nejsou uzpůsobeny pro malé děti a jejich přítomnost může rozptylovat nehtového technika i ostatní zákazníky. Pokud musíte vzít dítě s sebou, ujistěte se, že je dobře vychované a pod neustálým dohledem.

Udělejte to: Dodržujte správnou hygienu

Před návštěvou si nezapomeňte vyčistit nehty a odstranit starý lak. Ulehčíte tak práci nehtovému technikovi a zabráníte šíření bakterií. Pokud se navíc cítíte nemocní nebo máte nakažlivé kožní onemocnění, je lepší návštěvu přeložit, abyste zabránili šíření nemoci na ostatní.

clean nails

Závěr

Dodržováním těchto jednoduchých pravidel a zásad etikety v nehtovém salonu zajistíte příjemný zážitek pro vás i pro vaši nehtovou specialistku. Nezapomeňte se chovat uctivě, sdělit své preference a užít si čas strávený v salonu. Vaše nehty vám poděkují!