Důležitost používání netoxických přípravků na nehty

Jun 14, 2023

Skrytá nebezpečí toxických produktů na nehty

Mnoho lidí si možná neuvědomuje, že jejich oblíbené výrobky na nehty, jako jsou laky, odstraňovače a přípravky na ošetření nehtů, mohou obsahovat škodlivé chemické látky, které představují riziko pro jejich zdraví. Tyto toxické složky mohou způsobit celou řadu zdravotních problémů, od podráždění kůže až po závažnější onemocnění, jako je rakovina. V tomto příspěvku na blogu se budeme zabývat tím, jak je důležité používat netoxické výrobky na nehty a jak přejít na bezpečnější alternativy.

non-toxic nail products

Běžné toxické složky v přípravcích na nehty

V přípravcích na nehty se běžně vyskytuje několik chemických látek, které jsou spojovány s negativními účinky na zdraví. Mezi nejznepokojivější složky patří:

  • Formaldehyd: Známý karcinogen, který může způsobovat dýchací potíže a podráždění kůže.
  • Toluen: Toluen: rozpouštědlo, které může způsobit poruchy nervového systému a poškození reprodukčních funkcí.
  • Dibutylftalát (DBP): DBP: změkčovadlo spojené s reprodukčními problémy a vývojovými problémy u dětí.
  • Trifenylfosfát (TPHP): Endokrinní disruptor, který může ovlivňovat hladinu hormonů a vést k přibývání na váze a reprodukčním problémům.
toxic nail ingredients

Proč jsou důležité netoxické výrobky na nehty

Používání netoxických přípravků na nehty je zásadní pro udržení dobrého zdraví a předcházení rizikům spojeným s toxickými složkami. Výběrem bezpečnějších alternativ můžete:

  1. Chraňte svou pokožku a nehty před podrážděním a poškozením.
  2. Snížit riziko vzniku závažných zdravotních potíží.
  3. přispějete ke zdravějšímu životnímu prostředí tím, že snížíte expozici škodlivým chemickým látkám.
  4. Podporovat společnosti, které upřednostňují bezpečnost a udržitelnost

Jak vybrat netoxické produkty na nehty

Naštěstí je na trhu mnoho netoxických přípravků na nehty, které nabízejí bezpečnější alternativu k tradiční péči o nehty. Při nákupu nových výrobků se zaměřte na následující vlastnosti:

  • Neobsahuje škodlivé chemické látky: Vybírejte výrobky označené jako "3-Free", "5-Free", "7-Free" nebo "10-Free", což znamená, že neobsahují nejběžnější toxické složky.
  • Přírodní a organické složky: Vybírejte výrobky vyrobené z rostlinných složek a bez syntetických chemikálií.
  • Bez krutosti a veganské: Hledejte výrobky, které nebyly testovány na zvířatech a neobsahují žádné složky živočišného původu.
  • Ekologicky šetrné obaly: Vybírejte výrobky, které používají recyklovatelné nebo biologicky rozložitelné obaly, abyste minimalizovali dopad na životní prostředí.
non-toxic nail polish

Oblíbené značky netoxických nehtů

Abyste mohli začít svou cestu za zdravějšími nehty, uvádíme několik oblíbených netoxických značek, které nabízejí širokou škálu produktů:

  • Zoya: Zoya nabízí laky na nehty a ošetření 10 zdarma.
  • Butter London: Tato značka nabízí laky na nehty, ošetření a nástroje pro péči o nehty zdarma.
  • 100% Pure: V nabídce značky 100% Pure, která se zaměřuje na přírodní složky, jsou laky a přípravky na nehty s 10 Free.
  • ella+mila: Tato veganská značka nabízí laky a přípravky na nehty s označením 7 Free.
popular non-toxic brands

Závěr

Přechod na netoxické výrobky na nehty je zásadním krokem k ochraně vašeho zdraví a životního prostředí. Výběrem bezpečnějších alternativ se můžete těšit z krásných nehtů, aniž byste ohrozili svou pohodu. Začněte tím, že si vyhledáte netoxické značky a budete se informovaně rozhodovat o produktech, které používáte. Vaše nehty i zdraví vám poděkují!